Rijbewijskeuring

Medibus

Medische keuringen

Vrijdag en zaterdagochtend

 


Voor chauffeurs die vallen onder de CAO Besloten busvervoer en zelfstandige touringcarchauffeurs is het wettelijk verplicht om een Medibus geneeskundige verklaring in bezit te hebben. Hiervoor moeten zij zich elke 5 jaar medisch laten keuren.

N.B: Deze keuring is geen rijbewijskeuring. 

Maak uw keuze in het snelmenu onder aan de pagina of lees verder...

Tijdens de medibus keuring wordt bekeken of u zelfstandig en veilig een voertuig kunt besturen. Om eventuele gezondheidsrisico’s en/of beperkingen in beeld te kunnen brengen, verricht de keuringsarts onderzoek.

Uw bloeddruk wordt gemeten, uw urine onderzocht en uw ogen gecontroleerd. De rijbewijskeuring vindt plaats conform de Regeling Eisen Geschiktheid (CBR) versie 2000 en de wijzigingen hierop.


Meenemen naar de keuring

 

  • Potje verse urine (ook op locatie mogelijk)
  • Identiteitsbewijs / Rijbewijs
  • Eventuele medicijnen
  • Bril of lenzen (inclusief lenzenvloeistof)

medications-1443910_1920


Tarief medische keuring


De kosten van de Medibus keuring zijn € 65,– inclusief BTW.


Combi-keuring: Medibus keuring en rijbewijskeuring

Indien de Medibus keuring samenvalt met de CBR-rijbewijskeuring dan kunt u beide keuringen tegelijk laten uitvoeren tegen een gereduceerd tarief (combi-keuring).


 

Medibus keuring

Hoe werkt het?

Geneeskundige verklaring busvervoer. Voor chauffeurs die vallen onder de CAO besloten busvervoer en zelfstandige touringcarchauffeurs is het wettelijk verplicht om een Medibus geneeskundige verklaring in bezit te hebben. Hiervoor moeten zij zich elke 5 jaar medisch laten keuren.

N.B:  Deze keuring is geen rijbewijskeuring

Met de medibuskeuring wordt bekeken of u voldoet aan de medische eisen om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen in een bus of touringcar.

Om eventuele gezondheidsrisico’s en lichamelijke beperkingen in beeld te kunnen brengen, verricht de keuringsarts  onderzoek. Uw bloeddruk wordt gemeten, de urine onderzocht en uw ogen gecontroleerd.

 

 

Meenemen naar de keuring
  • Potje verse urine (ook op locatie mogelijk)
  • Identiteitsbewijs / Rijbewijs
  • Eventueel medicijnen
  • Bril of lenzen 
Kosten medibus keuring

De kosten van de Medibuskeuring bedragen € 65,– inclusief BTW.

Combi-keuring: Medibus keuring en rijbewijskeuring

Indien de Medibus keuring samenvalt met de CBR-rijbewijskeuring, dan kunt u beide keuringen tegelijk laten uitvoeren tegen een gereduceerd tarief (combi-keuring).

 

Afspraak maken